REGATTA BURGAS 2022

Снимането на международна ветроходна седмица може да изглежда като мечтаната работа, но идва с уникален сет от предизвикателства. Като фотограф трябва да си подготвен за непредсказуемостта на морето, промените във времето и въпреки всичко да успееш да уловиш вълнението, адреналина и разбира се всички ключови моменти от състезанието.

Снима се в открити води при постоянно променящи се условия. Въпреки че е слънчево в един момент, в следващия може да е облачно или дори да завали. Вълните и вятъра са постоянни. Лодката се клати, вълните те пръскат и въпреки това, трябва да успееш да задържиш камерата стабилна и да заснемеш желаните от теб кадри.

С малко помощ от опитни ветроходци бързо навлязохме в правилата на спорта и за нетренираното ни око, случайно разпръснатите лодки се превърнаха в организирана структура. Разпознавахме кое е началото и края на трасето, отделните класове лодки, дори моментите в които се случва вълнуващо изпреварване.

Едно е сигурно при снимането на ветроходство- трябва да сте на точното място, в точния момент!

Ветроходството е спорт, който изисква огромна физическа и психическа сила и любов към спорта и морето.

Колкото повече научаваш за спорта, толкова повече разбираш невероятното ниво на отдаденост и издръжливост на ветроходците.

Снимането на международна седмица по ветроходство е предизвикателство, но това, което получаваш в замяна е невероятно. Улавяш моменти със сурова емоция, надпревара и спиращи дъха гледки.

Думите на Краси (мениджър на Яхт Клуб Порт Бургас) с които завършва и нашия филм, останаха и до ден днешен в съзнанието ни и най-точно пресъздават всичко, което научихме:

“В морето всички сме равни. Всички сме братя и сестри. Всеки помага на всеки, защото в морето няма аварийна лента.”

За повече информация относно предстоящи събития, последвайте страницата на Яхт Клуб Порт Бургас във Facebook.

Previous
Previous

OPEN BUZLUDZHA FEST 2022

Next
Next

ALASKA: THE LAST FRONTIER